ADHD Diagnoosi


Tosiaan aiemmin tuolla kirjoitin, että sain diagnoosin 2020 työterveyshuollon kautta. VIHDOIN!

Olin monesti mennyt julkiselle puolelle, saadakseni diagnoosin. Koska.. En tiedä miksi. Ehkä ajattelin sen tuovan mielenrauhaa ja helpotusta elämään. Sanoin aina, etten halua aloittaa lääkitystä tai en lääkkeiden takia tai minkään muunkaan tekosyyn käyttämisen takia diagnoosia halua. 

Enkä halunnutkaan. En myöskään halunnut minkään sairauden määrittelevän minua. Olen kuitenkin helpottunut ja tyytyväinen että selvitin asian.

Neurologin vastaanotolle mennessä jännitti ja en oikein tiennyt miten päin olla. Neurologi kysyi muutaman kysymyksen ja siitä alkoi puheripuli niinkuin minulla yleensä on aina tapana. Olin neurologilla muistaakseni 1,5 tuntia ja siitä ajasta puhuin melkein yksin kokoajan.

Yksi kommentti lääkärin kirjoituksessa olikin "puhuu kokoajan". Lääkäri myös nauroi, kun puhuin hänelle asioista ja kesken kaiken huomautin lipaston alla olevasta patterista ja jatkoin puhumista. En vaan voinut olla kertomatta sitä. No siinä sen näkee miten ajatukset hyppii asiasta toiseen. 

Tehtiin adhd testi ja Diva 2.0 haastattelut, haastattelun tein vanhempieni kanssa, koska he osasivat kertoa paremmin lapsuus ajasta.

Diagnoosi oli todella selkeä ja lääkäri halusi aloittaa lääke kokeilun. Suostuin siihen, mutta vain niin että kokeilun ajan söisin niitä jatkuvasti ja sitten vain tarvittaessa.

Aloitettiin siis lääkekokeilu. Lääkekokeilun jälkeen hoito vähän niinku tyssähti lyhyeen ja jäin asioiden kanssa yksin. Ja opettelin elämään tämän "piirteen" kanssa. Myöhemmin otin yhteyttä asian tiimoilta uudestaan. Siitä ja lääkityksistä sekä havainnoista kirjoitan myöhemmin. 

Kommentit