ADHD lääkitykset #Concerta

Niin monia lääkkeitä. Mistä tietää mikä on oikea? Lääkekokeilulla.

Lääkekokeiluissa ei kylläkään itse voi päättää millä lääkkeellä haluat lähteä liikkeelle. Tai ainakin niin luulen.  Minulla lääkäri päätti, että lääkekokeilu aloitetaan Concerta nimisellä lääkkeellä. Lääkekokeilu oli minulle kokemuksena hyvin vaikea. Lääkekokeilussa siis pitää itse testata lääkkeiden vaikutusta ja lisätä vahvuuttaa itsenäisesti. Aloitin yhdellä kapselilla 18mg, söin sitä viikon ja siirryin kahteen kapseliin 36mg, ja taas viikon päästä kolmeen kapseliin 54mg.

Vaikeus lääkekokeiluun tuli siitä, etten oikein tiennyt mitä odottaa. Miten selkeästi lääkkeen pitäisi auttaa. Muuttuisinko todella rauhalliseksi ja harkitsevaksi, häviääkö väsymys kokonaan. Mitä muita asioita pitää huomioida? en ymmärtänyt ollenkaan. Yritin kysyä lääkäriltä miten lääkkeiden vaikutuksen pitäisi siis näkyä. En oikeastaan saanut mitään vastausta, muuten kuin no sinun täytyy itse se selvittää. Okei, ymmärrän toisaalta miksi. Lääkkeet ovat kuitenkin lueteltu huumelääkkeiksi, ei niitä halut antaa huvikseen syötäväksi. Mutta ei ollut mitään mistä lähteä liikkeelle, joten minulle ominaisella tavalla odotin niin sanottua ihmeparannusta. Eihän sitä tullut, joten en uskonut lääkkeeseen. 

Asiat, joita huomasin kolmen kapselin ottamisen aikana oli mm. muisti. Muisti oli pikkasen parantunut, en enää unohdellut asioita niin nopeasti. Keskittyminen oli parempaa ja kun lääkkeen vaikutus alkoi lakata, alkoi keskittyminen herpaantua. Impulsiivisuuteen en huomannut mitään muutosta, samoten en väsymykseenkään. Ei mielestäni ollut mitenkään sen arvoista, että söisin lääkettä päivittäin. Joten söin sitä silloin tällöin. Haittavaikutuksena tuli älytön sisäinen levottomuus ja käsien tärinä. Huomasin, että töissä esimerkiksi jotkin työtehtävät olivat hankalia käsien tärinän takia. Sisäinen levottomuus näkyi niin, että töissä ravasin edestakaisin vaikka ei ollut mitään syytä mennä toiselle puolelle taloa tai takaisin. Kotona en voinut olla paikallani vaan kokoajan keksin jotain tekemistä. Ainoa hyvä mikä tästä tuli oli siivousinto, jota ei koskaan aiemmin ollut. Kyllästyin ja lopulta jätin lääkkeet kokonaan pois. 

Olin monta kertaa miettinyt että pitää ottaa yhteyttä lääkäriin ja pyytää jotain toista lääkettä kokeiluun. No eihän siinä mennytkään kun 1,5 vuotta että sain ajan varattua. Siellä sitten keskusteltiin aiheesta ja lääkityksistä. Päädyttiin kokeilemaan Medikimet cr 20mg samalla tavalla lääkekokeilu kuin aiemmin. Toki nyt minulla oli jo vähän mistä aloittaa kokeilun ja lääkkeen vaikutusten seurailu.

Myöhemmin lisää medikinet cr lääkkeestä. 


Kommentit