ADHD-Yrittäisit käyttää järkevästi rahasi. Laitat joka kuukausi säästöön vaikka 50€

No niinhän sitä luulisi. Raha on ollut yksi elämäni stressaavimmista asioista. Taloudellisten asioiden hallintaan vaikuttaa impulsiivisuus. Impulsiivisuus on yksi ongelma, joka tulee adhd:n myötä. Okei sitä voisi ehkä hallita mutta en ole vielä tähän päivään mennessä sitä oppinut. 

Elän siis yli varojeni. En osaa budjetoida, säästää tai ostaa järkevästi. Onnekseni en tykkää nettishoppailusta, mutta voin kuvitella kuinka monelle se on ongelma. 

Palkkatuloni ovat aina olleet todella pienet. Niistä riittää juuri ja juuri elämiseen, mutta kun sitä rahaa käyttää muuhunkin kuin tarpeelliseen "koska tarviit tän". ei sitä välttämättä jää edes elämiseen. Aina ajattelet nyt seuraavasta tilistä en osta mitään älytöntä ja säästän. Aloitan budjetoinnin, lopetan yli varojeni elämisen, enkä pyydä rahaa lainaan vanhemmiltani. No etpä. Onnekseni minulla myös on vanhemmat, jotka auttavat. Mutta välillä siihenkin ehkä tukeutuu liikaa ja se on väärin heitä kohtaan.

Muistan elävästi kun menin kerran kauppaan ja kuukautta oli jäljellä kaksi viikkoa. Tililläni oli rahaa 60€. olin laskenut, että voin ostaa lattialastan jonka tarvitsin, koska koirista lähtee niin pirusti karvaa, että pakko olla sellainen. Se maksoi muistaakseni n.20€ loput riittää hyvin kahdeksi viikoksi. Koko kauppareissun kuljin silmät suurinpiirtein kiinni ja hoin itselleni, et tarvii mitään, et tarvii mitään. Pääsin kaupan kassalle ja katsoin ylös. Kassan vieressä oli alennus laari, jossa oli suuria pehmonalleja alennuksessa. Olin niistä aina haaveillut koirilleni. No olihan molemmille nyt sitten pakko ostaa omat kun halvalla sai. Sinne meni toiset 20€. Olin iloinen kun tiesin, kuinka koirat niistä innostuu. Kun pääsin autoon kaupan pihalle ja heitin nallet takakonttiin. Istuin kuskin paikalle. Välitön tunne purkaus siitä miten tyhmä sitä taas olinkaan kun ostin jotain niin turhaa, koska nyt just oli ne pakko saada. Siinä sitä sitten itkin autossa ja olin itselleni todella vihainen. Sama kuitenkin toistuu, jatkuvasti.

Nyt minulla on suht hyvä palkka oikeasti ja se alkaa olla sellainen että sillä kyllä pitäisi elää. Eläimet vievät kuitenkin todella ison siivun palkasta ja siihen lisäksi eläinlääkäri kulut joita tulee jatkuvasti. Joten on pakko onnistua! Milloinkohan se oma talous olisi kohdallaan? 

Nykyisin Budjetoin pankkitilien avulla. Käytän sitä samaan tapaan kuin on olemassa noita budjetti päiväkirjoja, joihin laitetaan käteistä. Mutta itse en tykkää käteisestä. Siitä julkaisu erikseen.

Kommentit