ADHD-Painonpudotus ja jojoilu

 Painon kanssa oon aina joutunut tappelemaan, se on ollut yhtä jojoilua edestakaisin. 

Olen aina pitänyt itseäni lihavana. Välillä olen saanut painon alas ja ollut tyytyväinen omaan kehooni.

Yhdeksännellä luokalla päätin että, nyt on pakko tehdä asialle jotain, kuten jo kiusaamista käsittelevässä julkaisussa kerroin. 

Laihduin 9-luokalla 15 kiloa puolessa vuodessa. Äitini vei minut lopulta lääkäriin, jossa lääkäri oli sitä mieltä että ihan on normaalia painon pudotusta, eikä ole hätää. Toki osasin varmaan puhua lääkärille niin, että todellisuus ei tulisi selville.

Myöhemmin vanhemmalla iällä kerroin äidilleni miten  laihdutus tapahtui ja eihän se ollut normaalia. "Söin" ruuan yleensä aina kun olin yksin, jottei kukaan olisi näkemässä. En tosiaan syönyt oikeastaan mitään vaan sotkin aina lautasen kastikkeella tms. ja laitoin sen pesukoneeseen, jotta näyttäisi siltä että olisin syönyt. Puolen vuoden ajan en syönyt mitään muuta kuin pakaste herneitä ja kaurapuuroa.

Liikuin jatkuasti, kävin juoksemassa pitkiä matkoja vaikka en aiemmin voinut sietää lenkkeilyä. En myöskään sietänyt koskaan sadetta, ja silti sateellakin lähdin lenkille.  

Ennen painon pudotusta painoin 64 kiloa ja vähimmillään pudotuksen jälkeen 49 kiloa. olin 171 senttiä pitkä, joten painoideksini oli merkittävän alipainon puolella. 

Edelleen tässä vaiheessa vaikka painoin todella vähän, pitelin istuessani, joko laukkua, tyynyä, tai käsiä vatsani päällä koska koin olevani edelleen lihava. 

Olin todella tyytyväinen tähän painonpudotukseen koska aloin saada huomiota pojilta, jota aiemmin en koskaan ollut saanut. Joten pystyin lopettamaan tahallisen painonpudotuksen ja siirryin normaaliin ruokaan yms. joten kovin paha anoreksia tämä ei ollut, mutta harmaalla rajalla kuitenkin liikuttiin.

Olin kuitenkin hyvin epävarma itsestäni ja en harrastanut ikinä seksiä poikien kanssa, mutta muuten kyllä pelehdin. Tästä tietenkin lähti kiertämään huhuja siitä, että olen huora ja lutka, joka antaa kaikille ja panee kaikkea, joka liikkuu. Itse aiheutettua toki, mutta olihan se kurjaa että näitä huhuja liikkui kun en kuitenkaan seksiä harrastanut ennen kuin olin 17 vuotias. Mutta eihän kukaan sitä tietenkään uskonut. 

Teini iän jälkeen painon kanssa ollut jatkuvaa tappelua. Painoni on vaihdellut suunnilleen näin tuon painon pudotuksen jälkeen 49, 65, 70, 65, 75, 65, 85. Viimeisin painon pudotukseni tapahtui kun olin aloittanut koirani laihduttamisen ja silloin liikuin 6-12 km päivässä. Laihduttiin molemmat, joka oli tosiaan hyvä. Pääsin taas omaan tavoite painooni 65kg. Kunnes muutin vanhemmilleni takaisin, yksinäisyyden takia toiselta paikkakunnalta. Puolessa vuodessa tuli 20kg taas takaisin. Nyt en saa painoa pois, vaikka mitä yritän. Johtunee siitä että ikä tulee vastaan ja aineenvaihdunta huononee.

Tämä on mielestäni yksi asia, johon ADHD vaikuttaa kun ei saa pidettyä painoa tasaisena. Koen olevani selkärangaton tässäkin kuten monessa muussakin asiassa. Oksettaa katsoa omaa peilikuvaa kun ei saa tehtyä asialle mitään. Aloittamisen vaikeus on yksi adhd:n "oireista"

Miten helvetissä tästä oravan pyörästä pääsee ja kuinka taas saisi painon alas! 

Ei saa aikaiseksi lähdettyä kuntoilemaan, lenkkeilyn lisäksi ja nykyisin koirien kanssa ei voi tehdä pitkiä lenkkejä, koska molemmat koirat ovat kipeitä ja lääkäri on kieltänyt pitkät lenkit.


Kommentit